lönesättning, lön, jämställdhet, inkludering

Sysarb listar: 5 tips för att främja inkludering på arbetsplatsen

Publicerad: 
February 1, 2022
2
min read

Att främja och implementera mångfald och inkludering på arbetsplatsen är viktiga faktorer för en fördomsfri företagskultur, en trivsam arbetsplats och för att kunna rekrytera olika talanger. Men för att skapa en kulturell diversitet på din arbetsplats måste du sätta upp konkreta mångfaldsmål.

Nedan listar vi fem punkter att komma igång med!

1. Öka din kulturella kompetens

Tvärkulturell kommunikation är en viktig egenskap på arbetsplatsen för att kunna integrera med människor från andra kulturella bakgrunder. Ett enkelt sätt att träna på detta är att organisera olika typer av mångfaldträningsprogram som hjälper en att förstå individuella gränser. Det kommer att främja empati, vänlighet och relationer på jobbet.

2. Observera firanden och helgdagar från andra kulturer

Mångfald och inkludering kan skapas på vilket sätt som helst, stort som smått. Ett enkelt och roligt sätt att främja detta är att skapa en kulturellt mångsidig högtidskalender. Inför en rutin att teamet uppmuntrar och engagerar sig att fira alla högtider och inte bara julafton eller påsk.

3. Värdera nya perspektiv och idéer

När nya perspektiv och idéer övervägs kan nya förbättrade lösningar formas. En medarbetare från en annan kultur kan utveckla idéer och bli inspirerad av egna erfarenheter som en annan inte kan relatera till. Genom att värdesätta varje medarbetares enskilda expertis skapas en inkluderande och kommunikativ företagskultur.

4. Behandla människor som de vill bli behandlade

Vanliga sociala aktiviteter och metoder som är bekväma för dig kanske inte är bekväma för alla. Var försiktig med stötande skämt som kan förolämpa de som skiljer sig från dig, även om de inte är närvarande vid tillfället. Det viktigaste är att vara respektfull – både på kontoret och i hemmet.

5. Utbilda och kommunicera

Mångfaldsarbete är en resa och inte något som uppnås över en natt. Det kräver tid, tålamod och uthållighet. Var tålig mot medarbetare som ännu inte inser vikten av mångfald och som kanske säger fel saker ibland. Ett till synes respektlöst beteende kommer ofta från okunnighet snarare än illvilja. I dessa situationer kan du utbilda, påverka och inspirera!