Ledarskap 2 min Publicerat: 2020-12-01

Årets julklapp: E-utbildning i lönesättning

2020 blev ett annorlunda år. Distansarbetet och digitaliseringen har intensifierats, förändrat våra verksamheter och skapat nya förutsättningar för att leda organisationer. Snart är det dags för många att sätta nya löner och det börjar även lacka mot jul. Finns det en julklapp som både är uppskattad och ger verksamhetsnytta för hela organisationen?

Vi på Sysarb presenterar stolt årets julklapp: E-utbildning i lönesättning till alla era chefer! Att sätta lön är chefens uppgift i de organisationer som har individuell och differentierad lönesättning. Samtidigt tycker många chefer att lönesättning är svårt – en jobbig uppgift kopplad till prestationsbedömning och individuella mål. Samtalen kring uppdrag, mål och ny lön upplevs laddade och svåra.

HR har som uppdrag att stötta chefer med processer och material och det finns många gånger en frustration över att den röda tråden från övergripande mål ner till enskilda medarbetares uppdrag brister. Samtidigt är chefers tid dyrbar och det är svårt att samla en hel chefsgrupp för att stärka dem i lönesättningen.

Vi på Sysarb har tagit fram en grundkurs i lönebildning och lönesättning som kan hjälpa både chefer och medarbetare med dessa utmaningar. Cheferna kan lägga upp utbildningen utifrån sin egen kalender och HR kan känna sig trygga med att alla får tillgång till ett pedagogiskt material kring vad som gäller när man sätter lön.

Många organisationer har dragit i handbromsen när det gäller utbildningar för att följa Folkhälsomyndighetens råd för att minska risken för smittspridning av covid. Därför känns det extra roligt att kunna presentera vår nya e-utbildning just nu. Restriktionerna behöver inte hindra oss från att stärka kompetensen i en av de viktigaste processerna: lönesättningen.

Läs vidare

Pengar lagda slarvigt i hög
Guider

5 tips inför lönesamtalet

5 bra tips att ha med dig inför ett lönesamtal Lönesamtal är en viktig del av arbetslivet och kan vara...

Porträtt av en kvinna
Guider

7 smarta tips för att skapa värdeskapande medarbetarsamtal

1. Håll kontinuerliga one-to-ones Många företag ser medarbetarsamtal som ett nödvändigt ont som måste genomföras en gång per år, men...

Digitalt möte
Guider

Fördelar med en digital process för löne- och medarbetarsamtal

Skapa bra förutsättningar med en digital process för medarbetar- och lönesamtal Detta är känslor som en transparent och digital process...