Nyheter 2 min Publicerat: 2022-12-14

Ny VD för Sysarb – Ska ta den svenska Pay Equity modellen ut i Europa

Mer än hälften av Sveriges 30-topp-största-arbetsgivare använder idag Sysarbs AI- baserade analysplattform. Trots oro inom den svenska techsektorn har bolaget under 2022 ökat sin licensaffär med över 30%. Nu meddelar bolaget att grundaren och tidigare Vd:n Daniel Edenholm, efter 15 år, lämnar över ledarrodret till Oscar Meivert.

Under de senaste åren har det blivit tydligt att framtidens arbetstagare kräver en än mer rättvis arbetsmarknad. Ett tydligt resultat av detta är att allt fler företag idag väljer att använda automatiserade AI-plattformar för att ta tempen på organisationens jämställdhet kopplat till lönesättning. Intresset för implementering av ordentliga processer kopplat till jämställdhet har aldrig varit större. Vilket gett HR-SaaS-bolaget Sysarb en rejäl vind i seglet. Under året som varit har bolagets årliga licensaffär ökat med över 30%.

Bolagets tidigare grundare och VD, sen 15 år tillbaka, kommenterar sin nya roll såhär;

– Nu är det dags att ta den svenska modellen ut i Europa och jag ser därför väldigt mycket fram emot att lägga extra fokus på just detta. Att lämna över den operativa VD-rollen till Oscar känns som ett naturligt steg som kommer ge bränsle till Sysarbs nästa 15 år, säger Daniel Edenholm, Grundare & Affärsutvecklare på Sysarb.

Oscar Meivert fortsätter;

– Det känns otroligt ärofyllt att få kliva in i denna roll. Behovet och efterfrågan av våra tjänster är enorma. Svenska företag är måna om sin trovärdighet – det blir alltmer viktigt att göra rätt för sig på riktigt. I och med detta uppdrag får jag kombinera min passion för SaaS med att fortsätta driva på en global förändring för en alltmer jämställd värld, säger Oscar Meivert, VD på Sysarb.

För mer info, frågor och/el. bilder – kontakta: Elin Strömberg, Kommunikationschef på Sysarb

Tele: 0727- 43 99 22
Mail: [email protected]

Läs vidare

Pengar lagda slarvigt i hög
Guider

5 tips inför lönesamtalet

5 bra tips att ha med dig inför ett lönesamtal Lönesamtal är en viktig del av arbetslivet och kan vara...

Porträtt av en kvinna
Guider

7 smarta tips för att skapa värdeskapande medarbetarsamtal

1. Håll kontinuerliga one-to-ones Många företag ser medarbetarsamtal som ett nödvändigt ont som måste genomföras en gång per år, men...

Digitalt möte
Guider

Fördelar med en digital process för löne- och medarbetarsamtal

Skapa bra förutsättningar med en digital process för medarbetar- och lönesamtal Detta är känslor som en transparent och digital process...