Nyheter 2 min Publicerat: 2021-09-16

Hon leder Sysarb – möt styrelseordföranden Beatrice Björk

För drygt ett år sedan rekryterades bolagsveteranen Beatrice Björk till ledarpositionen för Sysarbs styrelse. Ta del av hennes framgångsfaktorer för ett blomstrande företag, och hör hennes framtidsvisioner för Sysarb!

Berätta lite om dig själv!

Jag är en techpassionerad beteendevetare. Jag har en bakgrund från ledande positioner i såväl globala bolag som start-ups och scale-ups. Jag har en stor industriell erfarenhet från bland annat energi och infrastruktur. På det är jag även fritidsbonde så lantbruket och djuren är en stor del av livet.

Varför valde du att gå in i Sysarbs styrelse?

Jag har sett konsekvenserna av alltför homogena grupper och orättvisor i lönestrukturer. Det är dags att vi ser till att lönerna matchar den mångfald som bolagen behöver för att bli framgångsrika i sin affär. Vi har kommit långt i Sverige men vi har en resa som måste drivas på – Sysarb är avgörande i det! Vi vill också exportera det som Sverige har gjort bra till andra länder som ligger efter. Lönestrukturer är mer än siffror; lönen sätter normer i samhället och i hemmet. Jag lärde känna Sysarbs CEO Daniel Edenholm när vi läste på MBA tillsammans, och efter många dialoger om organisation, affär och samhälle ville jag såklart vara med på Sysarbs resa.

Vilka perspektiv bidrar du med i styrelsen?

Flera olika perspektiv. Jag har själv varit lönesättande chef och sett utmaningarna i att utveckla lönestrukturen. Jag har kunskapen av att växa och internationalisera bolag. Jag har passionen för att göra skillnad.

Nämn dina personliga framgångsfaktorer för att ett företag ska blomstra.

Nyfikenhet, driv och kundfokus. Att inte bara ha gemensamma mål och visioner – det är precis lika viktigt med en gemensam bild av nuläge och syfte. Bolag byggs av människor och deras samarbete, så förmågan att lyssna, se olika perspektiv och fatta beslut ofta är en nyckel.

Var tror du Sysarb befinner sig om 5 år?

Sysarb är en global spelare med en erkänt positiv påverkan på ökad mångfald och rättvisa löner. Precis som Spotify ändrade synen på distribution av musik så ska Sysarb påverka synen på ersättning och lön.

Läs vidare

Insikter

5 steg mot att utjämna könskillnaden i arbetslivet på global nivå

1. Förstå könsskillnaden Låt oss börja med en verklighetskontroll från 2023 års Global Gender Gap Report. Den visar en värld...

Insikter

Lönetransparens: De 5 främsta trenderna 2024 som redan nu formar framtiden

Nyfiken på vad framtiden har att erbjuda när det gäller lönetransparens (pay transparency)? Håll i dig – spännande tider ligger framför...

Jämställdhet

Utmana det dolda lönegapet och främja jämställdhet på arbetsmarknaden

Att det finns en löneskillnad mellan kvinnor och män på̊ den svenska arbetsmarknaden är ingen nyhet – enligt siffror från...