Nyheter 2 min Publicerat: 2021-08-08

HR-specialisten Linda Wolff kliver in på Sysarb som Interim CHRO

Efter över 20 år i branschen hoppar Linda Wolff på HR-techraketen Sysarb. Med sig har hon erfarenhet från senast Barncancerfonden och The Absolut Company.

Hej Linda! Vem är du?

Jag är en inbiten HR-entusiast som bor i Älta med min man Karl och våra barn Albin 12 år och Elsa 10 år. Jag gillar att vara utomhus oavsett om det är i joggingspåret, på en skogspromenad eller sysslandes med mitt nya intresse: trädgårdsarbete med en podd i lurarna.

Vad har du jobbat med förut?

Jag har jobbat med HR i hela mitt ”vuxna” liv. Jag är HR-generalist och har gått från HR-administratör till HRBP och därefter HR-chef. Mitt senaste jobb var på The Absolut Company som HR Director Business Support. De senaste två åren har jag dock tagit steget till HR-konsultlivet och har jobbat i organisationer som AniCura, Eckes-Granini och Barncancerfonden.

Vad kommer du att göra på Sysarb?

Jag kommer att göra en HR-kartläggning av Sysarbs nuvarande HR-processer, policies och rutiner. Jag kommer att se på vad som funkar bra i dag och vad som eventuellt behöver förbättras och i så fall hur.

Vad är de hetaste trenderna inom HR & lönekartläggning just nu?

En väldigt aktuell fråga just nu är arbete på distans vs. kontoret. Hur gör vi det på bästa sätt och med bibehållen god arbetsmiljö? Vi medarbetare är olika och har olika behov – vissa gillar att sitta hemma i lugn och ro och jobba medan andra tycker att det är kontoret med kollegorna som gör jobbet meningsfullt. Hur ska arbetsgivare förhålla sig till det nya ”post-covid”-livet och möjliggöra en arbetsplats som tar tillvara medarbetarnas olika behov och skapar möjligheter att utvecklas och vara sitt bästa arbetsjag?

En annan trend är hållbarhet och mångfald. Hur tar vi vara på våra resurser på bästa sätt? Vi vill att både jorden och våra medarbetare ska blomstra och ha energi. De arbetsgivare som kan uppnå det på ett bra och hållbart sätt kommer att bli framgångsrika.

Vad ser du fram emot mest med att jobba på Sysarb?

Mest ser jag fram emot att jobba med de härliga och drivna personer som jag träffat på Sysarb. De är prestigelösa och modiga med fokus på att jobba mot en mer jämställd och rättvis värld, vilket känns helt rätt för mig!

Läs vidare

co workers sitting
Insikter

För arbetsgivare: Från reaktiv till proaktiv – 5 strategier som förebygger diskriminering

I EU ger ett engagemang för mångfald och inkludering på arbetsplatsen inte bara ett kulturellt värde utan det är också...

Insikter

Så gör du dina chefer till experter på lönesättning

Fler och fler medarbetare kräver att deras arbetsgivare blir mer transparenta kring lönesättningen på arbetsplatsen. Denna trend har pågått i...

Insikter

Hur man övervinner omedvetna fördomar på arbetsplatsen

Tror du att du är fri från fördomar? Tänk om. Omedvetna fördomar (unconscious bias) är de förutfattade meningar vi ovetandes...