Nyheter 1 min Publicerat: 2022-01-28

Sysarb etablerar sig i Norge

Operahuset i Norge

Under snart två decennier har Sysarb hjälpt bolag att kartlägga och förhindra diskriminering på svenska arbetsplatser. Med hjälp av vår molnbaserade plattform som analyserar samtliga löner inom organisationen får företagen veta svart på vitt hur jämställda dem faktiskt är. Nu lanserar vi i Norge.

Under 2019 rankades Norge till världens näst mest jämställda land av World Economic Forum 2019. Jämställdhet har under en längre tid haft en central roll i den norska lagstiftningen och det var under 2018 som en ny lag togs fram i syfte att främja kvinnor och minoriteters förutsättningar på arbetsplatsen. Trots detta uppgick lönegapet mellan kvinnor och mäns löner upp till 13% året därpå.

Norska företag har kommit en lång väg men det finns fortfarande ett stort arbete kvar att göra. Det orättvisa gapet mellan kvinnors och mäns löner existerar fortfarande. Det känns därför viktigt och spännande att vi nu lanserar vår plattform i Norge, säger Sysarbs VD Daniel Edenholm.

Oscar Meivert som är en del av Sysarbs team i Norge och kommenterar lanseringen såhär;

För att upptäcka och mäta orättvisa på arbetsplatsen behövs tillförlitliga digitala verktyg. Men den riktiga förändringen kommer först när modiga organisationer tar till sig data som tillgängliggörs genom vår plattform och sedan gör aktiva förändringar. Vi är redan i dialog med flera norska  företag och responsen har varit mycket god, säger Oscar Meivert, Chief Growth Officer på Sysarb.

Läs vidare

Pengar lagda slarvigt i hög
Guider

5 tips inför lönesamtalet

5 bra tips att ha med dig inför ett lönesamtal Lönesamtal är en viktig del av arbetslivet och kan vara...

Porträtt av en kvinna
Guider

7 smarta tips för att skapa värdeskapande medarbetarsamtal

1. Håll kontinuerliga one-to-ones Många företag ser medarbetarsamtal som ett nödvändigt ont som måste genomföras en gång per år, men...

Digitalt möte
Guider

Fördelar med en digital process för löne- och medarbetarsamtal

Skapa bra förutsättningar med en digital process för medarbetar- och lönesamtal Detta är känslor som en transparent och digital process...