Nyheter 3 min Publicerat: 2021-04-01

Sysarb inleder samarbete med Tjejer kodar

Vi på Sysarb drömmer om mångfald i techbranschen och är superglada att ha inlett ett samarbete med Tjejer kodar! Organisationen jobbar aktivt för jämställdhet genom att utbilda kvinnor inom programmering i Sverige. Tjejer kodar vill se en förändring i techbranschen, och jobbar hårt för att sänka trösklarna för kvinnor att testa på programmering.

En av personerna som är involverad i arbetet med att få in fler tjejer i vårt techteam är Sysarbs full-stack developer Janina Bergström. Läs om hennes resa till utvecklaryrket och hur en vanlig dag som full-stack developer på Sysarb ser ut!

Hej Janina! Berätta lite kort om dig själv och vad du jobbar med på Sysarb.

Jag är 27 år och bor i Örebro med min sambo och katt. Jag pluggade till webbutvecklare (på distans) på Linnéuniversitetet, och har nu jobbat som systemutvecklare i snart sju år!

På Sysarb är jag en del av utvecklingsteamet som bygger upp och vårdar våra produkter. Jag programmerar främst i C# och JavaScript/TypeScript (VueJS), och en typisk dag kan innehålla allt från att lösa visuella buggar i gränssnittet till att sätta upp ny infrastruktur eller klura ut ny logik. Vi jobbar lite blandat i teamet, och en del av dagarna går även åt till kodgranskning av de andras lösningar.

För tillfället sitter jag med ett lite större projekt som innefattar roller och rättigheter, som är tänkt att minska komplexiteten för resten av systemen och underlätta för nya produkter framöver!

Hur kom det sig att du valde det här yrket?

Jag har alltid varit intresserad av matematik, och egentligen problemlösningsdelen främst, men hade aldrig tänkt på att utvecklare skulle kunna vara ett yrke för mig. Jag kikade igenom vilka program som fanns tillgängliga på universitetet, och fastnade direkt för beskrivningen! Det har verkligen varit en perfect match. Jag kan inte tänka mig något annat yrke som skulle kunna vara mer rätt för just mig.

Jag är så glad över att jag råkade snubbla över programmering, och önskar att fler skulle få göra detsamma. Det kändes inte alls som ett naturligt eller uppenbart steg att gå när jag startade, men jag hoppas innerligt att det har ändrats åtminstone något den senaste tiden! Det är fortfarande ett sånt stort glapp i könsfördelningen i techbranschen och det måste åtminstone delvis bero på hur yrken presenteras för olika personer. Det enda yrke jag kunde tänka mig rimligt efter mitt problemlösningsintresse vad mattelärare. Jag hade varit en katastrofal lärare – jag är varken en people person eller vidare pedagogisk!

Vad är det roligaste med ditt jobb? Mest utmanande?

Det roligaste är att känna att man bidrar med att skapa något som hjälper människor. Det är ofta en kort sträcka från själva arbetet till att få feedbacken att det nya man byggt eller det gamla man fixat verkligen uppskattas och underlättar för användarna! Dessutom ser dagarna helt olika ut, så det blir aldrig tråkigt.

Jag brinner för struktur i min kod, så en sak som känns utmanande är de dagarna när man måste jobba i gammal ostrukturerad spagetti-kod och man inte har tid att fixa till den så som man skulle vilja ha den uppbyggd!

Tips till andra tjejer som vill skaffa sig en karriär som utvecklare

Kör hårt! Man kommer väldigt långt med att hitta info och guider på internet. Många arbetsgivare bryr sig inte om att man ska ha någon speciell utbildning – det som spelar roll är att man har rätt driv och viljan att lära sig!

Just nu söker vi fler utvecklare till vårt techteam. Läs mer och ansök här!

Läs vidare

Insikter

Sveriges djärva drag: Banar väg för lönetransparens i EU

Sverige har precis höjt ribban genom att bli det första EU-landet att lansera ett banbrytande förslag för hur lönetransparensdirektivet ska...

Insikter

Jobbarkitektur: Ert ramverk för karriärutveckling

Hur kommer det sig att vissa organisationer fungerar smidigt medan andra kämpar med kaos? Hemligheten ligger ofta i en väl...

Personer skrattar
Insikter

3 viktiga saker att förstå innan ni inför lönetransparens

Att implementera lönetransparens är ett strategiskt steg mot rättvis ersättning, efterlevnad av lagkrav och ett ökat förtroende bland medarbetarna. För...