Nyheter 3 min Publicerat: 2021-01-22

Sysarbs 2021: Nya projekt, trender och planer framåt

Hur ser Sysarbs 2021 ut? Här kommer en intervju med vår vd Daniel Edenholm om planer för året och nya spännande projekt!

Vad tror du kommer bli den stora trenden under 2021?

Jag måste nog svara digitalisering – jag tror att digitaliseringstakten kommer fortsätta exponentiellt. Vi fick en rejäl spark i baken av covid-19 och tvingades lära oss nya arbetssätt. Jag tror bollen bara har satts i rullning. Tekniken har funnits länge – vi kommer använda tekniken på nya sätt framöver.

En effekt som jag ser direkt är att många arbeten som vi gör på Sysarb kan utföras remote. Det ger en direkt positiv påverkan på miljön, för såväl vår planet som våra medarbetare på Sysarb. Mindre resande bidrar till lägre kostnader för våra kunder, mindre utsläpp och bättre arbetsmiljö.

Vad kan Sysarbs kunder se fram emot under 2021?

Vi har precis sjösatt ett projekt med syfte att vår programvara inte bara ska presentera data och diagram för våra användare. Systemet ska också presentera själva analysen och delge insikter till våra kunder. Den kunskap och erfarenhet som våra konsulter använder i arbete hos arbetsgivare ska in i programvaran. Under 2021 kommer vi ta steg mot att ytterligare digitalisera arbetet för mer jämställda löner.

Vilken utveckling väntar för Sysarb under 2021?

Just nu ökar intresset för våra tjänster hos företag med verksamheter internationellt. Det är en spännande utveckling att översätta systemet till fler språk, skriva guider på engelska, föra in valutahantering och compa-ratio som underlag för analys. Att skapa ett system och erbjuda våra tjänster för mer rättvisa löner globalt är ett stort steg.

Internt i organisationen måste jag nog nämna ökningen av medarbetskaran som ett mycket spännande arbete. Kompetensförsörjning är i fokus för alla ledare i organisationen. De senaste tolv månaderna har vi ökat medarbetarskaran med över 50 %. Vi vill bibehålla vårt fokus att finnas nära våra kunder och vara tillgängliga med hög grad av service. Vår plan är att tillväxten ska fortsätta med nya kunder och nya medarbetare där vi inte bara bibehåller tidigare kvalitet – den ska också öka.

Vilka nya projekt är planerade till 2021?

Vi har många planer för det här nya året. Vi kommer framförallt fortsätta flytta över funktioner till vår nya tekniska plattform. För användare kommer detta märkas genom ny design, bättre prestanda och nya funktioner i programvaran.

Under hösten släppte vi vår första version av e-learning för chefer i hur man sätter lön. Under det här året fyller vi på med fyra nya e-utbildningar som kommer att handla om lönekartläggning, medarbetar- och lönesamtal, prestationsbedömning samt aktiva åtgärder. Vi vill göra vår kunskap lättillgänglig för fler att få del av.

Just nu sätter vi de sista planerna för hur vi ska genomföra Sysarbdagen digitalt. Vårt uppskattade kundevent kommer i år genomföras den 8 mars ( på internationella kvinnodagen) och kommer vara öppet för alla som vill. Årets tema är ”Så får vi mer jämställda löner” och mer info kommer inom en snar framtid i våra sociala kanaler. Håll utkik!

Läs vidare

Pengar lagda slarvigt i hög
Guider

5 tips inför lönesamtalet

5 bra tips att ha med dig inför ett lönesamtal Lönesamtal är en viktig del av arbetslivet och kan vara...

Porträtt av en kvinna
Guider

7 smarta tips för att skapa värdeskapande medarbetarsamtal

1. Håll kontinuerliga one-to-ones Många företag ser medarbetarsamtal som ett nödvändigt ont som måste genomföras en gång per år, men...

Digitalt möte
Guider

Fördelar med en digital process för löne- och medarbetarsamtal

Skapa bra förutsättningar med en digital process för medarbetar- och lönesamtal Detta är känslor som en transparent och digital process...