Nyheter 5 min Publicerat: 2020-12-18

Sysarbs årskrönika 2020: Ett nytt rekordår

Nu stänger vi ytterligare ett år, och vilket annorlunda år det blev. För ett år sedan kunde vi inte ha gissat vad 2020 skulle innebära för Sysarb, Sverige och världen. Covid-19 har tvingat oss att ställa in planerade event, men också visat oss det kloka i att ibland att ställa om.

Vi på Sysarb har alltid varit måna om att möta nuvarande och potentiella kunder över vårt avlånga land personligen. I en tid av pandemi har våra resor istället blivit möten online. Och faktum är att det personliga ändå finns kvar. Inte minst har vi kunnat effektivisera vår vardag – något som i slutändan ger ett enormt värde för våra kunder. Den tid vi sparar genom att inte åka land och rike runt kan vi lägga på att hjälpa fler organisationer att utveckla sitt HR-arbete.

Otroligt nog har 2020 varit ett riktigt rekordår för Sysarb, och det har vi er att tacka för! Tack för att ni har valt att jobba med oss – ni hjälper oss att utveckla Sysarb så vi kan bli bättre. Och att vi blir bättre betyder i praktiken att vi kan göra svåra tjänster ännu smartare så att våra kunder på riktigt kan arbeta mer proaktivt med jämställdhet och rättvis lönesättning.

Några höjdpunkter från 2020

Från konsultbolag till HR-tech

Under årets första del tog vi beslutet att gå från konsultbolag till HR-techbolag. Vår spetskompetens inom lokal lönebildning och lönekartläggning ändrades inte, men vårt tydliga fokus blev att leverera en SaaS-tjänst som hjälper våra kunder att göra sitt jobb. Vårt mål blev att flytta in fler av de tjänster vi utför som konsulter in i programvaran. I och med resan mot HR-techbolag byggde vi i början av året en ny hemsida som bättre representerar Sysarb idag.

Ny kunder och samarbeten

Under året har vi ökat antal kunder med 25 %, varav Hemtex är en av de senaste. Även Region Jämtland Härjedalen har kommit in i slutet av året. I samband med detta är 14 av Sveriges 21 regioner nu kunder till Sysarb! Vi har även börjat ett arbete där vi stöttar verksamheter som vi känner extra för. Det vi kan bäst vill vi helt enkelt ge vidare! Därför bjuder vi utvalda organisationer på ett års Sysarb-licens, och Barncancerfonden är först ut.

Sysarbdagen

Sysarbdagen i februari blev en riktig energiboost! I utvärderingen som gick ut dagen efter avgav 98 % att de var nöjda eller mycket nöjda med dagen, och långt efteråt fick vi fortfarande kommentarer från kunder om hur bra dagen var. Tack för att ni ville ta en hel dag för att prata, lyssna, dela med er och ifrågasätta – allt för att vi tillsammans ska kunna komma längre i frågan om jämställdhet!

Nya kontor

I januari flyttade vi in i våra nya Stockholmslokaler i NK-huset. Det känns hur bra som helst – centralt och lättillgängligt. Arboga-kontoret har under hösten genomgått en förvandling med uppdaterad inredning och ny belysning i alla rum. Sedan augusti har vi också ett kontor i Jönköping. Vi ser fram emot att välkomna er till alla våra kontor när det är säkert att träffas igen!

Sysarb femton år

Detta var året så Sysarb fyllde femton år – ett högst opassande år att ha ett kalas kan vi konstatera i efterhand. Vi fick till ett minifirande online, men ser fortfarande fram emot den dag då vi alla kan ses för en stor födelsedagsfest!

Tio nya medarbetare

Till sist kan vi meddela att vi under året har anställt inte mindre än tio nya medarbetare på Sysarb, vilket känns så otroligt kul! Det är en stor glädje för oss att välkomna nya människor in i vår gemenskap och i vårt gemensamma uppdrag!

Vidare mot 2021

Vi ser med glädje fram emot 2021 och det som ligger framför oss! Sysarb är på en riktigt spännande resa där vi växer, tar ny mark och breddar ut oss internationellt. Vi ser att jämställdhet lyfts i fler och fler länder och efterfrågan av vår programvara nu större än någonsin!

Återigen: Tack alla fantastiska kunder. Ni gör vårt jobb till det roligaste i världen!

Julhälsning från Sysarbs vd, Daniel Edenholm​

Vi har sagt det förut och jag får säga det igen: 2020 var ett omvälvande år på många sätt. Från den positiva sidan tar jag med mig att vi har fått tio nya medarbetare under året och ökat antal kunder med 25 %. Varmt välkomna till Sysarb-familjen och resan som ligger framför!

Jag tar också med mig den resa vi har gjort under året – en resa som delvis var planerad, delvis inte. Att vi skulle bli ett techbolag var bestämt, vilket skiftade fokus från konsulttjänster till programvara. Covid-19 tvingade oss dessutom oväntat att byta fysiska möten till digitala. I det stora hela har alltså 2020 lett oss in i ett mer digitalt arbetssätt – ett arbetssätt som minskar belastningen både på miljö och personal. Med andra ord jobbar vi mer hållbart nu än för ett år sedan.

Jag vill avsluta med att tacka er kunder och partners för året som ligger bakom och att lyfta alla goa medarbetare på Sysarb. Wow, vilken resa vi har gjort tillsammans! Jag önskar er alla en riktigt god julhelg och ett gott nytt år!

Läs vidare

Insikter

Sveriges djärva drag: Banar väg för lönetransparens i EU

Sverige har precis höjt ribban genom att bli det första EU-landet att lansera ett banbrytande förslag för hur lönetransparensdirektivet ska...

Insikter

Jobbarkitektur: Ert ramverk för karriärutveckling

Hur kommer det sig att vissa organisationer fungerar smidigt medan andra kämpar med kaos? Hemligheten ligger ofta i en väl...

Personer skrattar
Insikter

3 viktiga saker att förstå innan ni inför lönetransparens

Att implementera lönetransparens är ett strategiskt steg mot rättvis ersättning, efterlevnad av lagkrav och ett ökat förtroende bland medarbetarna. För...