Lönekartläggning för myndigheter

Ett litet steg för din organisation, ett stort steg för jämställdhet! Att sätta rätt lön kan vara svårt, därför har vi tagit fram ett verktyg som ger dig rätt beslutsunderlag för att med säkerhet kunna sätta rätt lön på era medarbetare.
Vi har erfarenhet av flera 100 lönekartläggningar hos myndigheter och vågar därför stolt säga att vår kunskap och vårt verktyg är marknadsledande. Låt oss berätta varför!

Starta din testperiod nu

Utmaningar för myndigheter

Vi på Sysarb vet om era utmaningar, kanske känner du igen dessa?

- Komplexiteten i arbetsvärderingen.
- Användningen av BESTA koder som grund för indelning i lika arbeten.
- Nivå av samverkan med fackliga organisationer.
- Konkurrens från privat sektor vid lönesättning.
- Brist på rätt kompetens som driver lönenivån.

 Lönekartläggning kund – Toyota Lönekartläggning kund – Lidl Lönekartläggning kund – Absolut Lönekartläggning kund – MTV Lönekartläggning kund – Intersport

Fördelar med Sysarb

Utforska fördelarna med historisk data

Din historiska data både förenklar och effektiviserar analysen. I stora organisationer krävs det ibland samarbete, vi kan därför erbjuda en unik lösning med olika behörighetsroller som hjälper och förenklar ert samarbete.

Arbetsvärdering för BESTA

Vi har lång erfarenhet av att hjälpa myndigheter i dess jämställdhetsarbete. En utmaning som vi identifierat är indelningen av BESTA-koder och hur arbetsvärderingen ska se ut. Därför har vi tagit fram en unik möjlighet som baseras på BESTA-vägen men som möjliggör en djupare indelning då kunder tidigare upplevt BESTA som för bred. Då vi vet att BESTA-koderna ibland kan vara utmanande har vi även tagit fram en flexibel funktion för att kunna gruppera de olika koderna.
Lönekartläggning - Analysverktyget
Lönekartläggning - Arbetsvärderings mall

Flexibel gruppering

Få en tydlig överblick över er verksamhets grupperingsstruktur med vår automatiska modell för indelning av lika arbete. Med hög flexibilitet kan du enkelt ändra grupptillhörighet, skapa nya grupper eller ta bort individer. Allt detta direkt i webbläsaren, utan att behöva göra en ny excel-import.

Automatiserad AI-analys

Med vår sofistikerade AI-analys hjälper verktyget dig att snabbt identifiera vilka av dina medarbetare som behöver analyseras djupare. Detta gör att du på ett effektivare sätt kan göra din analys och inte behöva spendera tid på att hitta vilka medarbetare som ligger fel.
Lönekartläggning - Analysverktyget
Lönekartläggning - Analysverktyget

Samverkan med fackliga

TEXT....

Sysarb kan myndigheter

Vi på Sysarb har en lång erfarenhet av att arbeta med kommuner. Under 16 års tid har vi genomfört lönekartläggningar och arbetat med dessa frågor och kan därför med säkerhet säga att vi vet vad som behövs.

Boka demo

Vanliga frågor

Det här brukar folk vilka veta om vår tjänst för lönekartläggning!
Vilka typer av rapporter kan man ta ut från ert system?

Våra rapporter innefattar dels Excel-filer med väldigt mycket data, dels mer städade Word-filer där en begränsad mängd nyckeltal presenteras tillsammans med diagram. Om ni har upptäckt osakliga löneskillnader går det även bra att ta ut en rapport för just det.

Vi har redan genomfört en arbetsvärdering som vi vill använda i kommande lönekartläggning. Går det att importera den i ert system?

Det går utmärkt att använda ett tidigare arbetsvärderingsresultat i Sysarb! Vi kan alltid importera ert värderingsresultat och ofta även hela värderingen/faktorplanen.

Kan man på något vis se hur enskilda personer påverkar löneskillnaden mellan könen i en specifik grupp?

Absolut! Man ser detta genom att tillfälligt dölja en eller flera personer och på så vis få uppdaterade nyckeltal som är exklusive dessa personer. Man kan också testa att göra tillfälliga lönejusteringar på medarbetare för att se hur ett specifikt lönelyft för en eller flera medarbetare skulle påverka helheten i gruppen.

Är du redo? 

Du är nu nära att skapa mycket värde för din verksamhet. Låt oss skräddarsy en demo och visa hur vi kan skapa framgång för just din organisation – du kommer inte att ångra dig!

Oscar Meivert

CGO | Chief Growth Officer