Nyheter 2 min Publicerat: 2021-09-29

Investmentbolagsägaren drömmer om expansiv jämställdhet i världen

Läs om hur Sysarbs styrelsemedlem Hugo Ljung bidrar till HR-techbolagets framfart genom sin breda erfarenhet inom investeringar och företagsekonomi.

Berätta lite om dig själv!

Jag har mångårig erfarenhet av investeringar i fastighetsprojekt samt av investeringar inom både noterade och onoterade placeringar. Under mitt arbetsliv har jag också gjort mycket styrelsearbete, gått olika företagsekonomiska utbildningar och drivit fritidsbåtsvarv. Nu jobbar jag i samma bolag som jag har gjort de senaste 30 åren. Jag bor och verkar i Stockholm och mitt främsta intresse är alpin skidåkning.

Varför valde du att gå in i Sysarbs styrelse?

Genom gemensamma kontakter kom jag i kontakt med Daniel när ett generationsskifte skulle ske i Sysarb. Vi fick snabbt förtroende för honom och idén som bolaget har, och valde då att tillsammans med Daniel investera i Sysarb och lösa ut den tidigare ägaren. Därefter har jag suttit i styrelsen för Sysarb.

Vilka perspektiv bidrar du med i styrelsen?

Förhoppningsvis kan min kompetens inom investeringar bidra till ett bra perspektiv i Sysarbs styrelsearbete. Jag hoppas även att kunna bidra med erfarenhet och att komma med idéer som kan hjälpa Sysarb framåt.

Nämn dina personliga framgångsfaktorer för att ett företag ska blomstra.

En framgångsfaktor är att samla på bra människor. Ett bolag blir aldrig bättre än människorna som styr och arbetar i företaget. Och en annan framgångsfaktor: Om man upptäcker att ett beslut eller en idé inte har blivit som man hade tänkt – var snabb att dra i handbromsen. Att göda ej fungerande idéer tar mycket kraft och resurser, och kan på sikt döda ett bolag.

Var tror du Sysarb befinner sig om 5 år?

Min förhoppning är att Sysarb om fem år är ett betydligt mycket större internationellt bolag som aktivt fortsätter att verka för jämställdhet och lika rättigheter!

Läs vidare

Pengar lagda slarvigt i hög
Guider

5 tips inför lönesamtalet

5 bra tips att ha med dig inför ett lönesamtal Lönesamtal är en viktig del av arbetslivet och kan vara...

Porträtt av en kvinna
Guider

7 smarta tips för att skapa värdeskapande medarbetarsamtal

1. Håll kontinuerliga one-to-ones Många företag ser medarbetarsamtal som ett nödvändigt ont som måste genomföras en gång per år, men...

Digitalt möte
Guider

Fördelar med en digital process för löne- och medarbetarsamtal

Skapa bra förutsättningar med en digital process för medarbetar- och lönesamtal Detta är känslor som en transparent och digital process...